Mijn favorieten

Duurzaamheid en subsidie

Een duurzaam huis realiseren, hoe moeilijk kan dat zijn?
Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen. In de hedendaagse maatschappij wordt het
fenomeen ‘’duurzaam wonen’’ steeds een groter begrip. We mogen stellen dat het steeds belangrijker wordt voor de samenleving, maar ook voor het milieu. Iedereen kent tegenwoordig begrippen zoals energie- en waterbesparing, maar weinig nemen tot nu toe actie. In Nederland kunnen nog ruim 3 miljoen grondgebonden woningen beter geïsoleerd worden.

Factoren die invloed hebben op de duurzaamheid van een huis:
  • De woonplaats en het type woning
  • De bouwmethode
  • De bouwmaterialen
  • Het gebruik en verbruik van water
  • Het gebruik en de productie van energie
  • De tuin

Subsidie voor mensen die hun bestaande woning energiezuiniger maken
De overheid ziet dat mensen een stimulans nodig hebben om hun woning energiezuiniger te maken. Vandaar dat ze besloten hebben om vanaf 15 augustus tot en met 31 december 2020 subsidie te verlenen. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis, SEEH, is bedoeld voor eigenaren die energiebesparende maatregelen willen uitvoeren in een bestaande woning. Dit betekent dus dat de subsidie niet voor nieuwbouw beschikbaar is.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de subsidie?
Minstens twee isolerende maatregelen zijn nodig om in aanmerking te komen voor subsidie. Hierbij kunt u denken aan Vloerisolatie, bodemisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie of het plaatsen van HR++ glas of triple glas. Verder moeten de isolatiemaatregelen voldoen aan de vereisten. Ook is een vereiste dat er een minimum aantal vierkante meters geïsoleerd worden. Ten slotte moeten de maatregelen door een professioneel bedrijf uitgevoerd worden. Wil je alle details en voorwaarden lezen? Klik dan hier

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?
Hieronder staan de handige weetjes over de subsidie die u kan krijgen:
  • De subsidie wordt eenmalig per woning verleend
  • De maximale hoeveelheid subsidie per woning is €10.000,-
  • Als uw woning zeer energiezuinig of zelfs energieneutraal is, kunt u meer krijgen
  • Je kan geen subsidie aanvragen als een vorige eigenaar van de woning dit al heeft gedaan
Berekenen hoeveel subsidie u kunt krijgen? Doe dat met de rekentool.

Hoe werkt het aanvragen van de subsidie?
LET OP! De subsidie vraag je pas aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd. Uw aanvraag voor de subsidie kunt u hier indienen. Wilt u meer informatie over deze subsidie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u dan zo spoedig mogelijk verder!

Extra lenen op je hypotheek door energiebesparende maatregelen uit te voeren in je huis?
Op basis van inkomen en de waarde van een woning kan er een bepaald bedrag geleend worden. Als er energiebesparende maatregelen worden getroffen, kan er meer geleend worden. Wordt er in een bestaande woning een verbouwing met energiebesparende maatregelen gedaan of een woning gekocht met een energielabel van ten minste A++, dan kan er maximaal €9.000,- extra geleend worden. Onder bepaalde voorwaarden kan dit bedrag opgehoogd worden naar €15.000,- of zelfs €25.000,-. Benieuwd naar de voorwaarden en mogelijkheden? neem dan contact op met een van onze hypotheekadviseurs.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring